Det ska vara ekologiskt, närproducerat och absolut inte djurtestat

Ja, visst hör det mycket till att man är en sådan djurvän som jag är, men att jag väljer ekologiskt och närproducerat har kanske ännu mer med mig själv och min egna hälsa att göra, medan det här med att jag vägrar köpa produkter som testats på djur har med kärleken till djuren att göra. För egen del försöker jag alltid att välja ekologiska och närproducerade produkter när jag ska handla mat och sådant, men nu har jag även hittat en sida som har ekologisk hudvård, http://finamig.se, som jag börjat köpa hem mina hudvårdsprodukter från.

En lista med orsaker att välja ekologiskt
Tänkte jag skulle bjuda på en egenkomponerad lista med orsaker till varför jag tycker att ekologiskt är mycket bättre än allt annat, och vad jag anser är de viktigaste anledningarna att välja ekologiskt.

  1. Det är bäst för naturen
  2. Inga kemikalier och skit i maten
  3. Vi får renare vatten
  4. Vi kan ha en naturlig djurhållning
  5. Slipper odling utan genmodifiering
  6. Nyttigare mat
  7. Klimatsmart
  8. För mänskligheten
  9. För att slippa övergödning
  10. För att öka på kunskapen i världen

Nu skulle jag kunna hålla på i evigheter och förklara allt detta i betydligt större omfattning, men den tiden har jag inte riktigt till övers just nu.  Men kortfattat så vinner verkligen alla på att man fortsätter att utveckla mer och mer ekologiskt, närproducerat och hållbart – såväl människan som djuren och naturen. Det är kemikalier och sådant som tar kål på vår värld och vårt klimat i allt raskare takt, och vi måste verkligen göra något nu för att det här inte ska eskalera helt.

Något som i alla fall är tröstande är att den yngre generationen verkar betydligt mer intresserade och engagerade i den här frågan, så det finns hopp för framtiden (även om min generation inte kommer att få uppleva the big turn så att säga).