Spännande djur och natur mitt i Sverige

Det finns många spännande naturupplevelser att uppleva i vårt avlånga land. Den norrländska prärien, skånska bokskogar och mycket mer. Vi har också en stor mängd fina älvar och det är det som jag tänkte skriva lite om nu. Eller, rättare sagt, en viss specifik älv, Österdalälven i Dalarna. Dalarna är mycket rikt när det gäller djur- och naturupplevelser men frågan är om det är inte dess olika älvar – och mer specifikt Österdalälven – som tar priset. De djur som man kan se där kanske inte är så ovanliga men ändå –att se en majestätisk älg i vilt tillstånd, ute i skogen, är ändå en upplevelse utöver det vanliga. Det är bara en av de många saker som kan upplevas vid Österdalälven, vid en camping i Älvdalen.

Spännande camping
För det är därför som jag skriver om Dalarna och Österdalälven den här gången, för att jag varit där och upplevt det hela på plats, för några månader sedan (när vädret fortfarande var rätt så behagligt). Jag bodde en vecka hos Älvdalens Camping (www.alvdalencamping.se), i en liten rustik stuga egentligen tänkt för två personer. Det var primitivt, men precis så som jag ville ha det (det fanns också stugor med mer modern utrustning, men det var inte riktigt det som jag var ute efter). Jag har tänkt skriva om det här i flera månader nu, men det har liksom inte blivit av.

Det fanns så mycket spännande att göra där. Älgsafarin var en höjdpunkt, vilket jag inte riktigt hade räknat med. Men också att paddla kajak (fanns att hyra på plats) var otroligt roligt. Först var jag lite rädd att jag skulle välta och bli dyngsur, men det var lättare än jag trodde att det skulle vara. Jag åker nog tillbaka igen i vår, kanske för lite flugfiske!